Yeşil Kundura Bayilik Şartları
bayilik veren firmalar
Yeşil Kundura
Türkiye’nin ayakkabı ustası Yeşil Kundura’nın temelleri. Yeşil Kardeşlerin açtığı ilk ayakkabı atölyesinde 1948 yılında atıldı.
Dönemin şartlarına göre ayakkabının her aşaması için ayrı bir titizlik ve incelikle çalışan firma. 1960 yılında fabrikasyon üretime başladı. Bu aşamadan sonra büyük çaplı üretimler gerçekleştiren Yeşil Kundura. Türk ayakkabı sektörü için her zaman öncü adımlar atan, üretimden dağıtımına kadar sektörün her alanında adından ilklerle söz ettirmeyi başaran bir marka oldu.
Günlük kullanım için her zaman döneminin moda çizgisine sahip kadın, erkek, çocuk ayakkabı, bot ve çizme üretimini gerçekleştiren Yeşil Kundura sektörde birçok ilki hayata geçirdi.
- Türkiye’de ilk İş ve Güvenlik Botu üretimi
- Türk özel sektöründe ilk Askeri Bot üretimi
- Türkiye’de ilk fabrikasyon Ayakkabı ve Bot üretimi
- Türkiye’de ilk Askeri Bot ihracatı
- Türkiye’de ilk “Çelik Burunlu, Bombeli ( Steel Toe ) Bot ve Ayakkabı Üretimi
- Türkiye’de ilk “Ayakkabı Market” zinciri
- Türkiye’de ilk yabancı ayakkabı markalarının lisanslı üretimi
- Türkiye’nin ilk büyük konsept ayakkabı mağazası.
80’lı yıllarda kurmaya başladığı mağaza zincirini devam ettiren.Yeşil Kundura, 90’lı yılların başında dünya markaları ile çalışmaya başladı. Portföyüne Cat. Wolverine ve Harley Davidson gibi dünya markalarının lisansörlüğünü, üretimini ve exclusive satışını ekleyen. Yeşil Kundura bu konumuyla dünyaya Türk ayakkabı sektörünü tanıtan önemli bir misyona da sahip oldu.Gelişen teknolojiyi ve dünyadaki üretim değişikliklerini anında uygulayabilme başarısını gösteren Yeşil Kundura, 68 yılık bir deneyimden doğan ustalıkla, hem Türkiye’ de hem de Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarına yayılmış güçlü yapısıyla yoluna hızla devam ediyor.
YEŞİL KUNDURAYA AİT MARKALAR
Dünyanın 6. büyük üreticisi konumunda yer alan.Türk ayakkabı sektörü, 2030 yılında 6,8 milyar dolarlık ticaret hacmini hedefliyor.
Bu yılın ilk 6 ayında. Türkiye’nin ayakkabı ihracatı 588,7 milyon dolar olurken, ithalat 760,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde sektörün dış ticaret hacmi 1,3 milyar dolar olarak hesaplandı.
Söz konusu dönemde en fazla ihracat 76,8 milyon dolarla Suudi Arabistan’a yapıldı. Bu ülkeyi sırasıyla 48,3 milyon dolarla Irak. 39,2 milyon dolarla Almanya. 26,3 milyon dolarla Rusya ve 23,6 milyon dolarla İtalya izledi.