
Komşu Kahve Bayilik Şartları
komsu kahve bayilik sartları, İzmir merkezli ve bünyesinde 12 şubeli Bisquitte Restoranlarının da yer aldığı Aralco Gıda Restaurant İşletmeleri Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. ’nin bir markasıdır.
Yolculuğu, İzmir Alaçatı’ da başlamıştır. Geçmişten gelen geleneksel, lezzetli ve naif kahve kültürünü, günümüz üçüncü dalga kahve trendlerinin de içeriğine dahil ederek, tüm kahve sevenleri, yediden yetmiş yediye aynı çatı altında toplamayı hedefler. Kendine özgü sıcak mimarisi, kocaman ve lezzetli pasta tatlı seçenekleri; misafirleri için çok keyifli bir tercih sebebidir. komsu kahve bayilik sartları ulaşılabilir ve sürdürülebilir kalitesi ile tüm ülkenin markası olma yolunda ilerler.
Kahve, beyaz ve kokulu çiçeklerle sahip, kirazı andıran kırmızı meyvesinin içinde iki çekirdek bulunan, dikildikten yaklaşık 3 yıl sonra meyve vermeye başlayan ve 30-40 yıl boyunca aralıksız meyve veren bir ağaç türüdür. Doğal haline bırakıldığında 8-10 metreye kadar uzayan ağaç, meyvelerin kolay toplanabilmesi için sürekli budanarak 4-5 metre uzunluğunda bir çalı boyutunda tutulur. Kahvenin defne yaprağına benzer derimsi ve kenarları dalgalı kışın dökülmeyen koyu, parlak ve sivri uçlu yaprakları vardır.
Kahve ağaçları bol yağış alan, ortalama sıcaklığın 18-24°C arasında bulunduğu ve don olayının görülmediği, ekvatorun 25 Kuzey’i-30 Güney’i arasındaki kuşakta yetişir. Soğukta ağaç ölür, ayrıca ani ısı değişiklikleri de ağaca zarar verir. Nemli ortamı sevdiğinden, kahve ağacının düzenli yağışın olduğu tropik bölgelerde yetiştirilmesi gerekir
Bol yağışların ardından kahve ağacı, yılda iki ya da üç kez beyaz çiçekler açar. Güçlü ve keskin kokuları kimi zaman yasemini kimi zaman portakal ağacının çiçeğini andırır. Yeni çiçek vermeye başlamış bir ağaç, dallarında bir yılda toplam 20-30 bin çiçek taşır. Kahve çiçekleri açtıktan birkaç saat sonra solmaya başlar ve yavaşça meyve olmak için hazırlanırlar.
Bazı kahve ağaçlarının meyvesinden iki yerine bir tane çekirdek çıkar. Bu çekirdek (peaberry), diğerlerine göre çok daha yuvarlak bir şekle sahiptir. Tek olarak çıkan çekirdekler, diğerlerinden ayrılarak üretim sürecinden geçirilir. Genellikle fiyatları da normal kahveye göre çok daha pahalıdır.
Kahve meyvelerinin çok düzenli kontrol edilmeleri gerekir çünkü olgunlaştıktan sonra 14 gün içinde çürümeye başlarlar.